Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@17:17:30 GMT

۴ دستگاه زلزه نگار در مناطق پرخطر قزوین قرار دارد

تاریخ انتشار: ۵ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۹۲۲۴۳

۴ دستگاه زلزه نگار در مناطق پرخطر قزوین قرار دارد

قدرت اله مهدیخانی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره وضعیت ایمنی استان قزوین در برابر زلزله اظهار کرد: استان قزوین و چه بسا کشور ایران در معرض خطر جدی حوادث قرار دارد.

مدیرکل مدیریت بحران استان قزوین اذعان کرد: استان قزوین جز اولین استان‌های حادثه خیز کشور به ویژه در حوزه زلزله و سیل است که با توجه به این مسئله ما باید شرایط را پذیرفته و همواره باید خود را برای حوادث طبیعی آماده کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه حدود ۹۰ درصد شهرها در معرض خطر زلزله و ۸۰ درصد در معرض خطر سیل قرار دارند بیان کرد: تمام مناطق استان به ویژه مناطق شمال و جنوب قزوین در معرض خطر زلزله قرار دارد.

این مسئول ابراز کرد: در خصوص ایمنی در برابر زلزله اقدامات خوبی انجام شده است و طبق تفاهم نامه انجام شده با مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران حدود ۴ دستگاه زلزله نگار در ۴ منطقه صعب العبور از جمله الموت، طارم، آوج و آبیک که جز خطرخیز ترین مناطق هستند قرار گرفت که امواج رادیویی این دستگاه‌ها در ساختمان مدیریت بحران قرار دارد که کوچک‌ترین امواج رادیویی به مدیریت بحران انتقال داده می‌شود.

وی افزود: حدود ۳۱ دستگاه شتاب نگار نیز با توافق مرکز تحقیقات راه و مسکن در مناطق استان قرار گرفت تا با اعلام هشدارهای امواج رادیویی ما بتوانیم در سریع‌ترین زمان ممکن شرایط آمادگی دستگاه‌های امدادی را فراهم کنیم.

مهدیخانی تصریح کرد: اصلی‌ترین مسئله پیشگیری در وقوع خسارت و ایمن‌سازی به بحث آموزش در بطن جامعه باز می‌گردد که در این خصوص اقداماتی در حوزه دانش‌آموزان در حال انجام است که پیش از ایام کرونا این آموزش‌ها حضوری و بعد از آن به صورت مجازی و حضوری در حال انجام است اما نیاز است آموزش بین تمام اعضای خانواده و جامعه تجلی پیدا کند تا میزان خسارت‌ها به حداقل برسد.

وی بیان کرد: در مواجه با خطرهای و حوادث طبیعی سه بخش دولت، حادثه و مردم نقش اساسی دارند و لازم است برای فراهم شدن بسترهای لازم هر سه بخش تلاش کنند و اگر حتی یک بخش کوتاهی کند کار ابتر خواهد ماند.

این مسئول تاکید کرد: طی سال‌های گذشته اقدامات خوبی در راستای مقاوم سازی ساختمان‌ها به ویژه در مناطق روستایی انجام شده که باید گفت حدود ۵۳ درصد ساختمان‌ها مقاوم هستند و نگران اصلی ما در خصوص زلزله به ۵۰۰ هکتار بافت فرسوده استان باز می‌گردد.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه حوادث طبیعی قابل پیش بینی نبوده و در هر زمان و مکان امکان وقوع حادثه وجود دارد اقدامات بعد از حادثه نیز پیش بینی شده است برای مثال محل اسکان و استقرار در دستور کار شهر قزوین قرارگرفته و در سایر شهرها از جمله آوج نیز اقدامات خوبی انجام شده و پروژه این مسئله ۶۰ الی ۷۰ درصد پیشرفت داشته است.

این مسئول با اشاره به اینکه مؤلفه پایان کار ساختمان‌ها دلیلی برای مقاوم بودن نیست مطرح کرد: اتفاقات حوادث طبیعی قابل پیش بینی نیست و مدت زمان وقوع زلزله نیز حدوداً یک دقیقه است که مهمترین کار در این زمان شناخت مناطق امن ساختمان، عدم فرار به سوی راه‌پله، آسانسور و عدم خروج از ساختمان است.

وی در پایان گفت: بهتر است مردم به مسئله مقاوم سازی منزل توجه ویژه داشته باشند و در این زمینه از وجود کارشناسان بهره ببرند و در حین خرید منزل حتماً مسئله مقاومت و ایمنی را لحاظ کنند.

کد خبر 5384499

منبع: مهر

کلیدواژه: مدیریت بحران زلزله ویروس کرونا بوشهر خطبه های نماز جمعه بارش برف کرمانشاه آمار کرونا گرگان قاسم سلیمانی آتش سوزی واکسن کرونا سانحه تصادف تبریز لیگ برتر فوتبال ایران 9 دی استان قزوین حوادث طبیعی معرض خطر انجام شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۹۲۲۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترکیدگی لوله آب در خیابان حضرت مهدی (عج) در حال ترمیم است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، ترکیدگی لوله آب در خیابان حضرت مهدی (عج) کوچه شعبانیه و ورود آب به زیرزمین برخی از خانه‌ها و مغازه ها، به دستگاه‌های امدادی و خدماتی اطلاع داده شد و در پی آن عوامل امدادی شهرداری اعم از گشت ساختمان، سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی، نیرو‌های عمرانی و خدماتی منطقه بافت تاریخی شهرداری برای همکاری با شرکت آب و فاضلاب و همچنین نیرو‌های امدادی هلال احمر و پلیس راهور در محل حادثه حاضر شدند.   با حضور دستگاه‌های امدادی در محل مشاهده شد که ترکیدگی در لوله اصلی آب رخ داده و به دنبال آن آب به زیرزمین برخی از ساختمان‌های مجاور وارد شده است که بلافاصله عملیات تخلیه آب از سوی آتش نشانی و خدمات ایمنی و آبفا آغاز شد.   عوامل پلیس راهور نیز بخش‌هایی از این خیابان را مسدود کرده و آتش نشانان با همکاری ماموران شرکت آبفا از جاری شدن بیشتر آب و نفوذ آن به اماکن اطراف جلوگیری کردند.   عملیات تخلیه آب با پمپ‌های آب در حال انجام است و دستگاه‌های امدادی و خدماتی با استفاده از تجهیرات موجود اقدام به ایمن سازی محل کردند.   همچنین هماهنگی‌های لازم درخصوص اسکان موقت شهروندانی که ساختمان‌های آنها دچار آسیب شده است، انجام شد.

دیگر خبرها

  • ترمیم ترکیدگی لوله آب در خیابان حضرت مهدی (عج) در یزد
  • مردم خوزستان از تردد غیر ضروری و حضور در مناطق پرخطر پرهیز کنند
  • هشدار؛ خوزستانی‌ها از حضور در مناطق پرخطر پرهیز کنند
  • ترکیدگی لوله آب در خیابان حضرت مهدی (عج) در حال ترمیم است
  • انجام ارزیابی اولیه از خسارت زلزله امروز در خراسان شمالی
  • بیش از ۳۰ ساختمان در آتش‌سوزی شفت سوختند
  • سقوط تیر برق برروی ۲ دستگاه خودرو در قزوین
  • ارزیابی مناطق متاثر از زمین لرزه سیرچ/ خسارتی گزارش نشد
  • شناسایی ۱۰ ساختمان بسیار پرخطر و ناایمن در اراک
  • بالابر هیدرولیکی برای چه کسب و کارهایی مناسب است؟